a

A Friem Protézis nem csupán hazai, de más országokból érkező páciensek számára is lehetőséget kínál, hogy hazánkba látogatva vegyék igénybe szolgáltatásainkat. Célunk egy olyan egészségügyi ellátást biztosító intézményt működtetése, amely a legmagasabb minőségben képes ellátni a szemprotézisre szorulókat.

Friem Protézis Kft.

+ 36 30 4196918
info@friemprotezis.hu
1126 Budapest, Tartsay Vilmos utca 14.

Hétfő - Péntek 08:00 - 20:00

Meghatározott konzultációs napokon

+ 36 30 4196918

info@friemprotezis.hu

1126 Budapest

Tartsay Vilmos utca 14.

Kövesse a Friem Protézist

Válasszon

Gyakran Ismételt Kérdések

Mozogni fog a protézisem?

A műszem mozgása mindig nagyon fontos tényező a páciensek számára. A megfelelően elkészített, mintavételezett protézis bizonyos fokban mozogni képes az ép szemmel együtt. A mozgástartományt az egyén anatómiai adottságai határozzák meg. Implantátummal rendelkező páciensek esetén a mozgástartomány jóval nagyobb.

A protézis színe megegyezik az igazi szemem színével?

Az a feladatunk, hogy olyan műszemet készítsünk, ami a lehető legjobban hasonlít az ép szem színéhez. Minden ember másképp látja a színeket, így annak érdekében, hogy az eredmény kielégítő legyen, a festési folyamat a páciens jelenlétében zajlik. Így lehetőségünk van beszélni észrevételeinket egymással, közös megegyezés alapján készülhet el a protézis.

Miért szükséges políroztatni a műszemet?

Az általunk készített műszemek magas minőségű poli(metil-metakrilát)-ból (PMMA) készülnek, melyeken a hosszas viselés következtében apró fehérje lerakódások keletkezhetnek. Ezek szabad szemmel nem láthatóak, azonban elegendőek ahhoz, hogy a protézis veszítsen a természetes hatású csillogásából és mozgásából. A kontroll vizsgálatok célja a kötőhártyazsák állapotának felmérése mellett a protézis polírozása, mely eltávolítja az esetleges lerakódásokat, ezzel biztosítva a termék tartósságát.

Kell tisztítanom a műszememet?

A műszem otthoni tisztítása nem tilos, de nem is kötelező.  Abban az esetben, ha a úgy érzi, protézisének szüksége van egy tisztításra, kivételt követően meleg vízzel megmoshatja, majd száradás után visszahelyezheti a szemüregbe. Nem kifejezetten ajánljuk (a tapasztalatok alapján a páciensek sem szeretik) a műszem rendszeres kivételét, vannak azonban olyan helyzetek, amikor teljesen elfogadható, ha meg szeretnénk mosni műszemünket. Pl.: náthás, allergiás időszakban, amikor váladékosabb a kötőhártya a szokásosnál.

Miből készül a Friem protézis?

Az általunk készített műszemek a köznyelvben “akril üveg”-ként ismert, magas minőségű poli(metil-metakrilát)-ból (PMMA) készülnek. Az alapanyag hipoallergén, “CE” jelöléssel ellátott. Granulátum formában kerül hozzánk, melyet műhelyünkben munkálunk meg.

Mennyi időt vesz igénybe a műszem elkészítése?

Protéziseink gyártása 3 napot vesz igénybe, melyhez  pácienseinknek 3 alkalommal kell ellátogatnia hozzánk. Az első napon a protézis alakját és alapszínét határozzuk meg, a második napon a szem egyedi részleteivel bővítjük a protézist, harmadik napon történik a műszem próbája, illesztése.

Sportolhatok-e műszem viselése mellett?

A sporttevékenységek többsége műszem viselése mellett is gond nélkül végezhető. Vannak azonban olyan sportágak, ahol különös odafigyelésre van szükség, ezért javasolt kikérni okularista véleményét, mielőtt sportolásba kezdünk. (Pl.: úszás esetén javasolt úszószemüveg viselése a gyulladások, illetve a protézis esetleges kicsúszásának elkerülése érdekében.)