a

A Friem Protézis nem csupán hazai, de más országokból érkező páciensek számára is lehetőséget kínál, hogy hazánkba látogatva vegyék igénybe szolgáltatásainkat. Célunk egy olyan egészségügyi ellátást biztosító intézményt működtetése, amely a legmagasabb minőségben képes ellátni a szemprotézisre szorulókat.

Friem Protézis Kft.

+ 36 30 4196918
info@friemprotezis.hu
1126 Budapest, Tartsay Vilmos utca 14.

Hétfő - Péntek 08:00 - 20:00

Meghatározott konzultációs napokon

+ 36 30 4196918

info@friemprotezis.hu

1126 Budapest

Tartsay Vilmos utca 14.

Kövesse a Friem Protézist

Válasszon

1. Alkalmassági vizsgálat

A legelső és legfontosabb találkozó, amely során lehetőségünk adódik:

Megismerkedni Önnel,

állapotával és történetével.

Felmérni állapotát,

megvizsgálni szemüregét.

Meglévő protézis esetén

megvizsgálni protézisét.

Ismertetni Önnel

a gyártási folyamat részleteit.

Megválaszolni

a felmerülő kérdéseket.

Megállapítani,

hogy egészségügyileg alkalmas-e a protézis viselésére.

2. Ellátás, a protézis elkeszítése

A protézis készítésének első lépésétől a páciens igényeire alakítva, egyedi gyártásban készül. A gyártási folyamat során használatos modellezési technika fájdalommentes, nem jár kellemetlenséggel. Az eredmény méretben és színben megfelelően passzol, kényelmes viseletet biztosít.

Első nap

A páciens szemzugáról tökéletes másolatot készítünk egy speciális lenyomatanyaggal. A krémes állagú anyagot a szemzugba injektáljuk, mely másfél-két perc múlva megszilárdul, így tökéletes másolat készíthető. A másolat segítségével elkészítjük a próbamodellt, melyet a páciens bepróbálhat, így meggyőződhetünk méret pontosságáról és a kényelemről. Ezt követően kidolgozzuk a protézis színének alapjait.

Második nap

A félkész protézis íriszének finomítása, esetleges apró változtatások végzése a páciens jelenléte mellett, ami 45 percet vesz igénybe. Ezt követően utómunkálatokkal készítjük el protézist. Termékeinket a tökéletességre törekedve készítjük el, a szemszín kialakítása a páciens ép szemének színéről másolt, 100%-ban kézi festéssel készül, nem előre meghatározott színsémák alapján. A festés során nem csak az írisz, de az ínhártya színe és erezettsége is személyre szabottan kerül kiválasztásra.

Harmadik nap

A harmadik napon beillesztjük a protézist, elvégezzük az esetleges módosításokat. Egyúttal megtörténik a kész protézis méretpróbája, betanítása, a konzultáció és a későbbi kontrollok időpontfoglalása.

3. Kontrollvizsgálat

Pácienseink számára rendszeres kontrollokat biztosítunk, melyek során megtörténik a műszem polírozása, tisztítása az esetleges lerakódásoktól és a szemüreg állapotának vizsgálata.

a
a
Rendszeres kontroll

Pácienseink számára rendszeres kontrollokat biztosítunk, melyek során megtörténik a műszem polírozása, tisztítása az esetleges lerakódásoktól és a szemüreg állapotának vizsgálata.

a
A protézis állapotának megőrzése

A műszem viselésének következtében a könnyünkben fellelhető fehérjék hosszú idő alatt felrakódhatnak a protézis felületére. Ez a felrakódás szemmel ugyan nem látható, azonban diszkomfort érzetet, irritációt okozhat a páciens számára. Következtében a műszem természethű csillogása, mozgása is csökkenhet.. A polírozás során eltávolítjuk a finom felrakódásokat, megőrizve ezzel a protézis sima felületét, mely lehetővé teszi, hogy a könny megfelelően elterüljön a felszínen, óvva ezzel szem védőszerveit a kiszáradástól és irritációtól.

a
Gyermekek esetén

Gyermekek esetén különösen fontos, hogy az első protézis ne legyen túl nagy, ezzel megtartva a szemhéjak csukhatóságát. Az első protézis elkészítése után félévente, maximum évente érdemes cserélni azt, fokozatosan növelve a méretet, megóvva ezzel a szemhéjak és a szemüreg megfelelő állapotát. A kontrollok alkalmával kerül ellenőrzésre a protézis cseréjének szüksége. A rendszeres cserére való tekintettel a protézis ára alacsonyabb, mint a tovább használatos társai.